välkommen till verkligheten år 2007

fick ett sms av mamma nyss som stod på wenströmska gymnasiet och väntade på att plocka upp min bror därifrån och det lät precis som att hon skulle vara 70 år och levt i en stuga på landet i hela sitt liv så jag säger bara välkommen till verkligheten år 2007 mamma.Det är så här det är idag.

Blev lite förvånad faktiskt för min mamma är ju verkligen inte den som levt i en skyddad kokong och inte kan något om omvärlden snarare tvärtom.Min moster däremot skulle jag lätt förvänta mig ett sånt sms ifrån...

40 årsfest,återkommande gener och hysteri rush

Ja då ska vi imorgon då på 40 årsfest i Västerås.Det ska bli trevligt.
Ska snart dyka i garderoben för att bestämma klädsel för imorgon och för att hitta ett par skor som mina svällda fötter får plats i.Har ju ett par skitsnygga bohemstövlar som skulle vara jättefins till min svarta klänning men fötterna ville inte som jag där så det var bara att lägga ner tyvärr.Så får se vad det blir efter att ha rotat runt lite.

Insåg höromdagen att efter att ha nu gått upp under graviditeten så har jag blivit väldigt lik min far vilket jag inte alls tycker är positivt.Men vad ska man göra?Han är tyvärr biologisk far och det är ju inte så mycket att göra åt det.Hoppas det försvinner ikapp med att graviditetskilona försvinner sen.

Var på media markt igår i Heron city.Det var 1årskalas som butik och med massa erbjudanden som Tom och Marcus ville glutta på.Jag köpte inget för jag hade ingen ro att kolla speciellt mycket men Marcus köpte Rome säsong 1 och nåt mer nu som jag inte kommer ihåg.
En sak som var lite obehaglig på övervåningenn var att av en folkmassa på kanske 300 personer så var cirka 7% av svenskt ursprung.Jag tyckte inte att det var läskigt av rasistisk åsikt som vissa (nämner inga namn) säkert kommer att tro utan jag tycker bara att det är obehagligt att vi börjar bli minoritet i vårat eget land.Visst vi är väl inte där än men kommer att komma dit om vi fortsätter att släppa in som vi gör nu.Hursomhelst så betedde sig folk som idioter därinne bara för att få komma först fram till sakerna..även svenskarna bör jag tillägga för att inte få skit ifrån vissa. Det var pinsamt att se.

100% ärligt

Finns en person som jag har känt i några år nu som jag kom överrens om från första kontakten att vara ärlig mot.Eller att vi ska vara det mot varandra helt enkelt.
Det har vi väl varit också.Jag har alltid sagt vad jag tycker när personen i fråga har vänt sig till mig med alla möjliga tänkbara diskussioner.Ibland har jag varit så ärlig så att jag har känt mig elak men det är tyvärr något som behövs när det gäller denna personen.
Ibland har jag blivit så frustrerad på personen så att jag har bett den fara åt helvete ett par gånger för att jag helt enkelt inte orkat med honom.Han är en av dom som passar in i mitt gnällspiksinlägg tidigare.
Till 80% så går den här personen mig på nerverna och då kan man ju undra hur fan jag orkat att hålla kontakten de här åren.Jag ser kvaliteer som kan komma fram bara personen jobbar och anstränger sig lite för det som jag har hoppats på att den ska göra men icke.Sen tycker jag synd om honom också för att han lever ett låtsasliv i sin kokong (lägenhet) framför sin dator.Människan har alltså inget liv i verkligheten.
Visst jag kan tycka att mitt liv är händelselöst och tradigt ibland men jag har ett liv och oavsett om jag vill byta bort det ibland så är jag glad att jag har det och vill inte byta bort det innerst inne dom dagar som jag känner så.
Nu funderar jag på vad som var meningen med detta inlägg..ville nog bara gnälla av mig lite om att vissa bara är så jäkla hopplösa och att det känns så trist när man ger och ger och ger men aldrig får något tillbaka i en kompisrelation.
Men vad skönt det känns idag för nu har jag verkligen fått "spy ur mig" vad jag verkligen känner och nu vet personen att där står jag och jag rubbar mig inte bara för att det inte passar honom..Nej nej..ärligt skulle det vara och ärligt är vad det är...

besiktningsmöte

Idag har vi varit på besök i vårat nya hus.Trodde att det skulle kännas häftigt att komma in och veta att här ska vi bo snart men det enda jag kände var overklighets känslan.Allt kändes så otroligt overkligt när vi gick runt där med besiktningskillen och kvinnan i familjen som bor där nu.
Vi hade med oss Marcus kusin Henke också eftersom han är lite mer kunnig när det gäller hus än vad vi är.
Medan de gick runt och kröp i grunder,klättrade på taket och gick upp på vinden med besiktningskillen så stod jag kvar stadigt på marken med kvinnan som hette Birgitta.Hon var super trevlig och berättade glatt om saker som kunde vara värda att veta som blivande kvinna i huset.
Hon och hennes man byggde huset för 20 år sedan och har bott där sedan dess så det fanns mycket att berätta.
Sen gick vi även igenom snabbt vad vi ville att hon skulle lämna kvar av sakerna de inte kommer att behöva i sitt nya hem.
Det bor för närvarande en kung i huset också.En ståtlig Birma katt vid namn Sigmund eller Sigbert (kommer inte ihåg vilket nu) men kallades för Sigge.Han låg i sängen och vräkte sig och brydde sig inte alls om att det kom massa främlingar och invaderade hans hus.Han är tydligen kung över katterna i området,iallafall vad han själv tycker.Lite gulligt måste jag säga.
Försökte memorera huset så mycket jag kunde medan jag var där.Men det är svårt.Har redan glömt hälften.
Just detaljerna är hopplösa att försöka komma ihåg.
Men vi ska dit en gång till framöver för att mannen i huset ska visa lite allmänt hur fläkt och lite annat fungerar.Så får väl försöka ta in fler detaljer då.
Som jag känner nu så vill jag att det ska bli 15 december i morgon.Men får vackert vänta 2½ månad innan det är dags.Har ju en enorm uppgift innan dess,förlösa vårat barn och packa ihop här innan det kan bäras av till nya äventyr.

gnällspikar!!!

Jag är så satans trött på folk som sitter och gnäller om sina liv utan att göra ett jäkla dugg för att få det bättre.
Förut stod jag ut med det för har ju känt sådana människor nu i ett par år men har kommit till den gräns då jag inte orkar längre.Jag blir bara förbannad och irriterad på dom när de börjar glappa med sina käftar om elände hit och elände dit. Visst om det skulle vara så att det faktiskt var svårlösta problem men när det är mindre problem som går att lösa med tex lite självbehärskning då blir jag så irriterad så att jag nästan kryper ut skinnet.
Det är tråkigt att det ska behöva bli så här för jag tycker ju egentligen om de här människorna men tycärr klarar jag inte av det beteende de har lagt till sig.
Jag tänker inte nämna några namn för jag vet att de som bör känna sig träffade kommer att göra det.
Det jag vill få sagt är bara att kom gärna till mig och prata om problem med då ska det vara sådana svårlösta och inte sånt tjafs som går att göra något åt.
För sånt gör mig så jäkla less!!

mvc,derby och en rolig Victoria.

Var på åttonde mvc besöket idag.
Allt såg bra ut trots att jag inte känner mig så bra.
Blodvärde och blodsocker var perfekta och symfus-fundusmåttet låg lite över det normala.
Fick även väga mig vilket inte var så kul men har samlat på mig så himla mycket vatten i kroppen så tydligen därför vikten ökat drastiskt.Roliga är att det varken känns eller syns att man gått upp de antal kilon som jag faktiskt har.
Bebisens hjärtljud låg högt igen,156/60 och förra gången låg det på 144/60.Så det var nog en vaken liten krabat därinne.Eller liten och liten är h*n inte,är ju helt färdigutvecklad nu så lär ju ligga runt 3 kg nu och mellan 48-50 cm lång.
Pratade lite om önskemål inför förlossningen och om välmåendet i övrigt.Tog upp om mina onda händer och tydligen så kan man få låna skenor att sova med på nätterna för att undvika domningar och vattensamling i fingrarna.Får se om jag prövar det.Var domnad ända upp till armbågen imorse när jag vaknade och igår kunde jag varken öppna kylskåpet elller min vattenflaska.
Men nu är det inte långt kvar så jag ska inte gnälla alltför mycket om saken.Har ju mått prima fram till nu så kunde ju helt klart ha haft det värre.

Marcus var på derby mellan AIK-djurgården igår.
Matchen slutade 1-1 och det var en mysig och glad sambo som kom hem efteråt.
Jag zappade mellan idol,id och matchen på tv så hängde med jag med.Blir mer och mer intresserad för varje dag som går vad det gäller AIK och allsvenskan i fotboll.Antar att det blir så när ens partner har ett intresse som han eller hon brinner starkt för.Har blivit väldigt insatt i vilka spelare som är bra,vilka som blir köpta och sålda av vilka och hur dom ligger till i allsvenska tabellen.Ser på Marcus också att han tycker att det är kul att jag intresserar mig vilket gör mig glad.
matchen igår var väl ingen höjdarmatch som det derbyt borde ha varit men det var ju bra att det blev lika istället för förlust.
Tittade lite på kanal 9s repris av matchen när Marcus kom hem,vi spelade även in den åt Britta så hon kan se den sen.Det är lite kul att en 78 årig tant är intresserad av fotboll men det är ju samma där att hennes man var ett stort AIK fan och då blev hon det med.

Tittade på Victoria Beckham programmet på tv4 igår.Nu vet jag inte om den hon var i programmet är den hon är på riktigt men jäklar vad rolig hon var.Av bilder i skvallertidningarna att döma så verkar hon ju vara en riktig surkart som aldrig ler men hon var riktigt rolig och skämtade om just den bilden om sig själv att hon skulle vara en oleende uppblåst docka.Hennes min när hon blev inbjuden till societetslejonet var ju underbar också,satt här ocj skrattade för mig själv.
Nej jag blev positivt överaskad av det programmet om henne och hennes ankomst till Amerika.

humor

detta skrattar jag gott åt...


http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=3956

och denna är så bedårande så man smälter..

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=8757

och denna är den bästa..skrattade så att jag grät..

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=9018

sömnrubbningar,helgen och kommande vecka..

Är så trött så trött.Ligger efter med sömn säkert över 24 timmar eller nåt.
Sovit dåligt tillofrån.Mycket pga graviditeten så klart men även annat.I torsdags sov jag bara sammanlagt 1½ timme efter att mamma ringt och skrämt upp mig med att mormor låg på akuten.Fick inte veta på hela natten vad det berodde på så man trodde ju helt klart det värsta.Snurrade som en fis i en påse hela natten och kunde inte sova.
Upp kl 6 på morgonen i fredags och åt frulle och gjorde mig i ordning.Tog tåget till Västerås och mamma mötte mig vid "mördarbacken".Promenerade till sjukan där jag hade en tid på bröstenheten kl 9.Blev undersökt av en överläkare som sedan skickade mig vidare till ultraljudssidan till kl 11.Vi hade alltså 1 tim och 45 min att slå ihjäl.Tog en lång fika i cafeterian sen smög vi upp till mormor som blivit inlagd på natten och lämnade lite tidningar och nötter så hon inte skulle ha så tråkigt.Hon såg lite blek ut men annars såg hon ut som vanligt.
Hon hade fått en stroke och det var därför hon blev som hon blev.
Men tanten är ju envis för hon skulle ju inte låta ambulansmännen hjälpa henne ner för trapporna och hon skulle inte stanna på sjukhuset.Tur var så fick hon inte bestämma det själv.
Efter att ha pratat med mormor en stund så gick vi tillbaka till bröstenheten.
Fick vänta 30 min på min tur och sen kom jag in till en supertrevlig läkare vid namn Edit.
Jag blev undersökt med ultraljud och sen så sprutade hon kontrast i bröstvårtan med en sprutliknande mojäng och det kändes inte ett dugg.Fick gå in till ett rum med en stor kamera där jag fick bröstet fotograferat.Det såg bra ut på ultrljudet så nu väntar jag bara på provsvaren.har fått en tid till den 15 oktober då jag ska vara där och få svaren.Men om jag ligger på förlossningen då eller är nyförlöst så blir det en telefontid istället.
Gick hem till mormor och åt mat som hon hade gjort iordning dagen före innan hon blev sjuk.Äter ju lunch där varje gång jag åker hem så även denna gången.Packade ihop lite kläder och ett par skor till henne också eftersom hon skämdes ju såååååå mycket över att behöva gå omkring i pyamas på sjukan.Hon är så rolig.
Gick upp till henne igen på sjukhuset och gav henne kläder.Satt och fikade en stund sen kom sjukgymnasten och gav henne balansövningar att göra hemma och strax efter kom även läkaren och skrev ut henne.Hon fick lämna lite blod först för diabetes kontroll och sen envisades hon med att vi skulle gå hem.En kvart senare var vi hemma hos henne igen.Stod i hallen och pratade lite och sen gick vi hem för hon skulle ju naturligtvis ställa sig och baka direkt för annars skulle ju pensionärerna på kulan inte på något fika bröd på lördagen och det skulle ju bli en katastrof om det skulle inträffa tydligen.

Vi gick hem till mamma smått irriterade på kära mormor och hennes sätt att tänka men men..
Thomas kom hem ifrån jobbet och vi åkte ut till erikslund.Mamma köpte snuttefilt,babysitter med nalle puh,sittdyna med nallepuh och jag köpte en kudde till vagnen.
sen åkte vi till stationen där de släppte av mig.Mina fötter var så uppsvällda och ömmande så att jag inte orkade att följa med till viksäng igen.Trots att klockan bara var 17.00.Åkte hem med tåget och Marcus hämtade mig på stationen.Åkte hem och latade mig i soffan och ojade mig över mina onda fötter.
åt pastasallad (min favvis) som Marcus köpt åt mig och tittade på idol.
Somnade i soffan sen medan Marcus spelade tvspel sen gick vi och lade oss vid 23 tiden.

Upp kl 7 i lördags eftersom marcus vaknade då och jag kunde inte somna om.Jag tog ett bad efter frukosten och sen gjorde vi oss iordning och åkte hem till Britta.Brukar egebtligen gå dit men jag kände att mina fötter skulle inte klara av det.
Åt mat och efterrätt och sen plockade Tom upp oss och vi åkte till AIK shopen där dom skulle köpa biljetter till en UEFA match.Vi köpte även AIK napp till bebisen.Såå söt.
Åkte tillbaka till Britta och fikade och tittade på en film om Mohammed Ali (inte den med Will Smith).
Tom följde med oss hem en stund och jag tittade på Harry Potter i sängen och vilade fötterna medan dom spelade ps3.
Tom åkte hem vid 18 tiden och resten av kvällen tog vi det bara lugnt hemma.Tittade lite på tv.Deal or no deal bland annat.
Jag löste även mina favvo korsord men blev så sur när jag körde fast så lade ner det rätt så fort.

Igår gick vi upp kl 9.Var så trött så jag hade kunnat stå och sova.Gjorde oss irdning och åkte till Willys och handlade lite mat och sånt.Hem igen och städade lite och började med maten.Mamma och Thoms kom vid 12.20.
Mamma dukade och hjälpte med det sista sen åt vi.Bjöd på tacos och åt tills det kändes som att man skulel spy.
Det är ju sååå gott med tacos.
Mamma diskade efter maten trots att jag gjorde mina försök till att göra det själv men det fick jag ju inte för jag hade ju gjort maten och då kunde jag ju verkligen inte diska..Ibland kan man tro att man är handikappad av hög grad istället för gravid men men..
Thomas och Marcus åkte iväg för att köpa bottenplattor till persiennerna och jag och mamma fixade lite här hemma och packade ner sådant som de kunde ta med sig hem till min pacjning hemma.
Fikade när dom kom tillbaka och sen så åkte dom hem vid 16 tiden.
Marcus kollade på fotboll och jag somnade i soffan en stund.
Löste sen korsord i nån timme och åt sen lite kvällsmat i form av fil och macka.
Tittade på en film som hette venom som var en halv skräckis,rätt okej men töntig i slutet precis som de flesta amerikanska rysare.

Idag skulle vi haft föräldrautbildning men jag kände inte för att gå.Har så ont i fötterna och händerna (får knappt upp kylskåpet) så jag orkade inte ge mig iväg.Vet ju redan det mesta av det som sägs och så.
En bra anledning att gå är ju att träffa nya kompisar som är i samma sits som en själv  men det kommer man ju även att göra på bvc och öppna förskolan sen så det är ju ingen kris direkt.
Ska bara vara hemma idag och olja in bänken igen och försöka ta tag i projekt garderoben.
Ska passa på att vila mycket också för sen i morgon och på onsdag är det massor att göra igen.
Barnmorskan imorgon och besiktningsmöte i nya huset på onsdag.Ska bli kul att komma till huset igen för förra gången vi var där var vi bara på visning så nu när vi kommer dit vet vi att här kommer vi att bo snart.Blir nog häftigt.

Nu ska jag ta en dusch

Tjing!

skitdag,shopping i solna och ett tack

klockan är inte mer än halv tolv och jag har redan hunnit göra illa mig två gånger,spillt två gånger och haft krångel med mitt nya simkort till telefonen.
fick sitta i kö hos comviq i 30 minuter för att få kortet aktiverat och som fortfarande efter 40 min inte fungerar trots att killen i luren sa att det skulle hoppa igång inoim 10 min.JAg blir sååå less..
Sen har jag försökt få tag på barnmorskan också för att säga varför vi inte dök upp på föräldrautbildningen i måndags och samtidigt passa på att fråga om min värk i mina händer.Där tog det 1½ och åtskilliga samtal innan jag fick tag i nån som kunde framföra meddelandet till min bm.
Och så sist skulle jag boka tågbiljett för Västerås besöket imorgon.15 minuter satt jag i kö hos sj och fick lyssna på denna träliga röst som sa att man befann sig i kö och att de tar ens samtal så fort de kan.
Det har inte varit min förmiddag så jag hoppas att eftermiddagen blir lite bättre.

Igår var jag iväg till solna och shoppade lite.Köpte nappar,en nappflaska,strumpor,två mössor och ett par hängselbyxor till bebisen och till mig blev det lite smink,bodylotion och sminkborttagningsmedel och hudkräm.
Letade efter nån mysig tjockare tröja att ha i höst men hittade ingen som föll mig i smaken.

Idag blir det en promenad ner till sumpan för att hämta ut biljetten och sen ska jag kolla efter en tröja där.Hoppas på att jag hittar någon.

Sist men inte minst så vill jag tacka Annika som skänkt oss sin dunder fräscha Emmaljunga vagn.Så nu har vi två vagnar vilket är bra för då kan en vara i Västerås och en här så kan jag bara ta bärselen på tåget. =)

Nu ska jag slänga i mig lite lunch..blev hungrig av att sitta i telefonkö och vara arg..

Tjing!

fotograferingen och Idolkuppen

Igår var mäklare Torbjörn här och pratade och fotograferade vårat hem.Det gick jättebra och han är hur bra som helst.Vi har varit på flera visningar som han har hållit i så därför valde Marcus honom att få ha hand om försäljningen av lägenheten.
Han är en sån människa som inte bara ser kunden utan även personen bakom kunden.
Vi pratade lite om ditten och datten..Det blev AIK snack..bebis snack..kattsnack..osv..
Lukas den lilla linslusen ville naturligtvis vara med på alla bilderna men det gick ju inte så jag fick hålla i honom medan han sprattlade.
Tror bilderna blir kanonbra.Om en vecka kan man se dom på nätet,ska bli spännande.
Den 7 och 8 oktober är det visningar och då får vi bo hos Britta med kissarna.Hoppas innerligt att bebisen inte kommer i förväg för det kommer bli jobbigt nog att bo hos Britta med två uppstressade katter.Plus att vi inte kan ställa upp spjälsängen,bädda i ordning och ta fram alla babysaker förrän efter visningen så h*n får gärna stanna kvar tills den 14 då h*n är beräknad att komma ut till oss.


Tittade på idol igår och Måns lilla svartrockarkupp var ju häftig.Lite väl uppenbart att det var han bara när han går in till juryn i den utstyrseln och sjunger en låt som caramia.Kishti fattade ju kuppen direkt vilket var trist men killarna blev lurade iaf..

det närmar sig..=)

Min graviditet - BF Sönd 14 okt 2007
Uträkning utgår från dagens datum: Ons 19 sep 2007
  Din graviditet startade Mån 8 jan 2007
  Din menscykel är ca 28 dagar
  Du blev gravid ungefär Mån 22 jan 2007 (ägglossningen)
  
  Du har gått 254 fulla dagar av 280
  Du är i vecka 37
  Du har gått 36 fulla veckor och 2 fulla dagar (v36+2)
  Du är i 8:e kalendermånaden
  Du är i 10:e graviditetsmånaden 
  Du är i trimester tre
  Du har 26 dagar kvar till förlossning

Zombie,homedesigning & slutbetyg

Känner mig som en zombie som vandrar omkring.Är så fruktansvärt trött och slutkörd.Har sovit nonstopp sedan 23 tiden igår fram till nu men det hjälper inte.Är så uppe i varv under dagarna så skulle behöva sova det dubbla än vad jag gör.Får hoppas att man hinner sova ut sen efter visningarna och fram till bebisen kommer för då ska man ju vara matmaskin halva nätterna *S*

Vi har nu hållit på med renovering och homedesigning hela veckan och helgen.Gårdagen var inget undantag den heller.Men nu börjar det se skapligt ut och idag kommer Mr mäklare och tar kort för prospektet.Ska bli intressant och se om han har några synpunkter på våran homedesigning.Själva är vi skapligt nöjda iallafall.

Min lärare ringde mig igår,halv sju på kvällen vilket everkar vara eftermiddag för honom eftersom han sa att han skulle ringa eftermiddag.Hann inte svara så fick ringa upp honom istället.Pratade lite om provet och sen så fick jag berätta om mig själv och mitt liv då på engelska.Det gick som alla sa att det skulle göra flytande,behövde inte ens titta på min lilla kladdlapp som jag skrivit.
Sedan när vi lagt på så började min telefon att stänga av sig själv igen precis som den gjorde för några veckor sedan så jag höll på att få ett utbrott på den.Upptäckte att läraren pratat in på mitt telesvar och det var precis det som pappa gjort sist när den blev så konstigt så jag undrar om det är när någon pratar in ett meddelande som den blir så?
Nu har jag bytit tillbaka till min samsung så länge,ska testa med att sätta i mitt nya simkort som jag fick ifrån comviq för två veckor sedan och se om det fungerar igen då.Väldigt märkligt måste jag säga.
Hur som helst så lyssnade jag av min lärares meddelande och när han pratat klart så måste han ha glömt att lägga på luren för i 10 minuter hörde jag hur han sjöng för sina barn och hur de pratade därhemma.Ett jäkla liv var det men det är det nog i en familj med fyra döttrar.Rätt kul,sången var inte så vacker direkt.
Ja just ja kanske ska ¨nämna det bästa av allt:slutbetyget.
Fick VG och min lycka var enorm.Var tvungen att fråga honom om han skojade tillomed *S*

Så nu kan man släppa det där och se vidare på hösten och det som komma skall..

Nu måste jag duscha och städa det sista innan mäklaren kommer.

Tjing!

renoveringshelg och förlossningskontroll

I helgen har vi bara renoverat och rustat hemma.
Mamma och Thomas var här i lördags hela dagen och hjälpte till.Thomas slipade köksbänken och oljade in den en gång,mamma och jag packade och rensade och Marcus skruvade ner tv bänken så att den blev mindre.
Jag och mamma kånkade ner saker i källaren och Thomas fixade även persiennerna provisoriskt.
Vi slet hela dagen.Bjöd på lunch och skraplotter som tack för hjälpen.På kvällen putsade jag fönster och Marcus och Eva åkte till henne med lite kartonger och prylar som hon ska förvara hos sig under tiden.
Var helt slut på kvällen sen.Kollade på deal or no deal och spelade lite tvspel.

Igår var vi hos Britta och åt och fikade.Åkte sen till K-rauta och köpte spackel och vedträ i keramik till våran nyinköpta bioalkohols kamin.Sen direkt hem och pulade med väggen och fixade fram till 18.00.
Då kom Tom och Henke och de tittade på AIK-Halmstad på tv.Jag la mig i sovrummet och kollade på top model Sverige och gosade med katterna.Åt fil och macka efter att killarna gått och småpulade lite här hemma innan vi gick och lade oss.

Imorse åkte vi in till förlossningen eftersom jag haft en mindre blödning och väldigt täta sammandragningar under helgen.Fick ligga med kurva i 30 min och den såg bra ut.Syntes 5 st förvärkar på den.Fick göra gynekologisk kontroll som såg bra ut och inga blödningar.Fick se bebisen med ultrljud också och det var en riktig skillnad om man ska jämföra med rutinultraljudet.Men det skedde i vecka 18 och nu är jag i vecka 37 så det är ju förståligt.Det var en vaken välmående bebis därinne =)Fick recept på bricanyl tabletter som ska underlätta sammandragningarna sen fick jag åka hem.Kände oss lättade över att allt såg bra ut och att bebisen ville stanna kvar därinne ett tag till.

Idag ska jag fixa alla smådetaljer inför fotograferingen av lägenheten imorgon och så ska jag olja in köksbänken igen.Sen när Marcus kommer hem så ska han och Eva hämta hennes tv som vi ska ha här under visningarna och ställa hit och så ska vi vända på sängen.Så det är lite att göra idag med.Men ska ta det i min egna takt idag eftersom jag blev tillsagd att ta det lugnt.
Min lärare kommer ringa i eftermiddag ocjkså.Ska snacka lite engelska med honom och så ska jag få mitt slutbetyg.Är så spänd över det.

Nu ska jag ta ett äpple och sen sätta fart här hemma..

Tjing!

seg film,källar röj,tvätt och ont i kroppen

Såg på Linas kvällsbok nyss vilken hade blivit jämförd med fucking Åmål men de som gjort sådana jämförelser kan ju ta sig i häcken.Fucking Åmål är mycket bättre och mer välgjord än Linas kvällsbok.Sen så var fÅ också först ut på marknaden av den sortens film,svensk producerad alltså vilket gör den mycket bättre.
Nej Linas kvällsbok var ingen höjdarrulle direkt.Rätt roliga komentarer men alldeles för mycket sex för min smak.

Röjde i källaren när Marcus kom hem ifrån jobbet.Eller röjde är nog fel ord,vi möblerade och stuvade om lite snarare.Ska ju ha ner massa saker som är häruppe ner dit nu innan tisdag så det var ett nädvändigt måste.
Trött blev man efteråt iallfall.

tvättstugan har vi haft ikväll igen.Hade världens braktvätt igår och idag tvättade jag lite kläder som jag missat och ett set med sängkläder och våra dunsockor och mina rosa tofflor (av någon konstig anledning så dras det pålsänglar till mina tofflor) så därför blev det en sväng till i tvättis nu ikväll.

Har så jävulst ont i kroppen.Det är väl graviditetskrämporna som kommer med stormsteg I guess.Skönt är det inte.Sen har jag en liten därinne som verkar tycka att det är jättekul att sparka sin mamma bakom revbenen.Mindre behagligt kan jag säga..Men men ska inte klaga allt för mycket..Finns dom som har det värre..

Sitter och snackar Byb med Mikkiz på msn nu.Det är alltid trevligt att prata om dom.Skulle vara nice med en spelning att gå på inom det kommande året.Är ju för sjutton 9 månader sedan sist och det går ju inte för sig..=)

Grattis Emil!

Min fina röda kille fyller ju 8 bast idag det får jag ju inte glömma att nämna.
Kommer fortfarande ihåg hur tydligt som helst när han kom till oss och hur arg Elsa var.
Hon låg under soffan i flera dagar och fräste som en tok.
Cirka 7 år och 10 månader har det gått sedan dess.Helt sjuk.
Sjuk var han stackaren när vi fick honom också.Ögoninfektion och öronskabb så det blev farbror doktorn på en gång och så blev ju sur-Elsa smittad också.
Att ge henne salvan i öronen var en riktig kamp.Hon fällde ner öronen så att dom stod rakt ut åt sidorna och så gick hon runt hela dagarna för att vi inte skulle kunna sätta i salvan i öronen.Inte dum hon inte.

      image155


One month to go..

Ja och så var det då en månad kvar till beräknad förlossning.Tiden går super snabbt och dagarna bara flyger iväg.
Har haft känslan av den senaste veckan att jag får en förtidig bebis.Haft så mycket sammandragningar och så har en liten bit av slemmisen gått.Men det återstår att se vad som händer.
Jag känner bara att just nu har jag inte tid att få barn så den får mer än gärna vänta till oktober då den är beräknad plus att jag har ställt in mig på att få ett oktober barn.
Men vill h*n ut så vill h*n ut helt enkelt,inte så mycket man kan göra åt saken.

Var och köpte en braskamin igår som vi ska ha här hemma på visningen och sen ha ute i den inglasade verandan men varken jag eller Eva skulle ha orkat att hjälpa till att bära den uppför trapporna så Thomas ska åka med Marcus imorgon och hämta den.Tur att karlar finns ibland,det är ju trots allt inte bara inom fortplantningen som de är nödvändiga =)
Ska bjuda ovanstående inklusive min mor på mat imorgon innan Thomas och Marcus ska dra igång med slipningen av köksbänken.

Jaha nu regnar det också,jag som hade tänkt göra lite ärenden,TYPISKT!

Nu väntar jag bara på att min lärare ska ringa så att jag får göra mitt muntliga prov och sen få mitt efterlängtade slutbetyg,jag är så exalterad!

bye bye Wilton

Och så har AIK sålt den som jag tyckte var deras bästa spelare.Varför mitt i en guldstrid kan man ju undra men precis som i alla andra branscher så är det pengarna som hägrar.
Jävligt synd tycker jag för han var bra,snabb och jävligt söt.
Hoppas han får det bra på sin 30 miljoners lön nere i Qatar.

Bye bye Wilton Figueiredo!

    

babystrology =)

babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.sw...=

en söt nedräknings sida..

yeeeeehoooo

FIck starkt VG på min sista uppgift och nu har jag bara VG hela vägen.Ska bli intressant att få betyget på hela kursen imorgon efter att jag gjort telefon intervjun med läraren.
Känns som att jag klarar kursen.Återstår att se nu...

Fullt upp

på tisdag kommer det en mäklare hit och ska ta bilder till prospektet inför försäljningen så vi har massvis att göra tills dess.
På lördag kommer mamma och Thomas hit och ska då slipa om och olja in käksbänken och Thomas ska kolla och försöka laga tre persienner också.PÅ söndag kommer Henke och Tom hit och förstnämnda ska kolla köksfläkten och se om han kan lösa problemet eller om vi måste ringa efter en elektriker.
Imorgon ska vi röja och flytta om i källaren så vi får rum med att ställa ner saker som inte ska vara uppe under fotograferingen och visningarna.
Förmodligen så blir det visning den 30 sep och 1a okt.Då ska vi ta katter och packning och bo hos Britta eftersom husdjur inte får vara på plats då.Skönt när visningarna är över sen för då är det bara packning och flytt kvar vilket man har ett par månader på sig att fixa.Vill ju ha visningarna ordnade innan förlossningen så att man kan vara hemma sen och slappna av ett tag.
Fy farao vad mycket vi har att stå i.
Ska hem den 21a eftersom jag ska till bröstenheten då men ska även gå igenom mitt källarförråd och kasta saker som inte ska vara kvar och så..

Puh blir trött bara jag tänker på det och jag som skulle ta det lugnt och vila enligt barnmorskan..

Får pussla så att det fungerar på nåt konstigt sätt.

mvc,vi är med parhus och fullspäckad höst.

Var på kontroll på mvc idag och allt såg bra ut.LÅg lite över kurvan den här gången så bebísen växer som den ska.
Hjärtslagen slog 144/60 och symfusmåttet låg på 34.5.
h*n är även nu fixerad och ligger med huvudet neråt i förlossningsläge.Känns skönt att veta att h*n redan fixerat sig.
Proverna såg även bra ut men blev tillsagd att vila och ta det lugnt framöver pga sammandragningarna som jag har regelbundet.

Ja och så till det stora ämnet: Vi är med parhus.
I förra söndagen var vi på en visning i Bromsten och tyckte jätte mycket om vad vi såg.
Hult sutteränghus med verandra fram,balkong på sidan och stor trädgärd och inglasad veranda där bak.Fin inuti på båda våningarna och mycket lite som behövde åtgärdas.
Lite gullig gäststuga längt upp i trädgården,ett litet vattenfall och växthus med grönsaker i.
Tomten vette upp mot skogen så insynen var skyddad.
Perfekt ställe för oss,barn och katter.Vi trodde inte att vi skulle kunna vara med i budgivningen då vi trodde att priset skulle stiga en bra bit över 3 miljoner så hoppet var inte stort.
Budgivningen började och jag såg på nätet hur det steg.Hoppet (det lilla som fanns) försvann helt och jag lade helt ner drömmarna om det huset och började se framåt efter nya objekt att åka och titta på.
I torsdags på lunchen var huset borttaget ifrån Dn.se och jag förstod då att det var över.Marcus ringde ifrån jobbet och jag frågade honom vad det gått för men han visste inget om att den ens var borttagen och skulle höra med sin mamma som skött budandet åt oss om vad den gick för.
När han kom hem ifrån jobbet så frågade jag igen om han hört vad huset gick för och jag fick ett stort smile som svar och sen ett finurligt "vi har skrivit kontrakt idag".
Jag blev så paff och chockad att jag började pladdra på i 190 om mitt kommande slutprov.Tog väl 15-20 minuter innan vi tog upp ämnet igen.
Vi var rätt omtumlade båda två den kvällen och fick varken mycket gjort eller sagt.
Så nu är vi med parhus och flyttar in 14 december.
Vi samlar vuxenpoäng i snabbtakt *skrattar*

Hösten kommer att bli fullspäckad.

Ska göra/fixa:

*Rusta upp denna lägenhet inför visning och försäljning
*Packa klart hemma i Västerås
*Få tillökning i familjen
*packa och rensa denna lägenhet
*gå på föräldra utbildning och mvc kontroller
*Träffa besiktningsman för ytterligare en besiktning av huset

Och listan kommer nog att fyllas på under hösten...

ja nog har vi att stå i alltid..

jävla regn och heja Sverige!!!

Skulle ha grillat idag men det sket sig ju då regnet står som spön i backen.Hopplöst!
Men men får bli en reservplan istället.
Tom och Henke (Marcus kusiner) kommer hit sen och ska kolla på Sverige-Danmark med oss och efter danska spelarnas självkära och kaxiga komentarer som jag såg på morgontv igår så hoppas jag så innerligt att vi krossar dom. Skulle sitta så fint med tanke på också deras miss med deras supporter som sprang in på planen i juni när Sverige mötte Danmark i Köpenhamn.Skadeglädjen ska flöda om de får stryk ikväll..
Skulle vara nice att få se Zlatan göra något vettigt för första gången på länge men den chansen är ju inte så stor I think.

Nej nu ska jag röja upp lite här..

Tjing!

slutprov,besök hos mormor och packning

Skrev slutprovet i engelska igår i Västerås.Det gick betydligt bättre än vad jag trodde men till min stora förvåning så var det ingen grammatik del alls.Jättekonstigt men helt okej ändå.
Mycket läsförståelse var det vilket inte är så kul men det gick iallfall och så var det naturligtvis en uppgift att skriva en uppsats.Tur var så fick man inte välja ämne för då hade jag fått problem att välja och så hdae jag turen att få skriva om något som passade mig nämligen husdjur.
Så jag skrev om mina små stjärnor här hemma.

Promenerade hem till mormor sen och pratade med min far i telefonen under tiden.Vad ska man säga?Ja inte vet jag.Han är underlig den karln.Men men.

Åt hos mormor och pratade och kollade på min morbrors kollage som han ska få om ett par veckor när han fyller 40 år.Min mamma och min moster som har gjort kollaget hade lyckats superbra med det.De hade verkligen lyckats fånga min morbror och hans liv på ett papper med foton och sjuka komentarer.Jag fick mig ett gott skratt.

Mamma och jag gick som vanligt hem till mig och packade.Och jäklar vad vi hann med på inte ens tre timmar.Nu är det verkligen inte mycket kvar.Min lägenhet börjar se väldigt steril och tom ut nu.Men det känns så skönt men ändå läskigt.
Var ner i källaren och rotade efter barnkläder som jag hade sparat undan till den dag jag skulle få barn så vi rotade fram det och garvade åt vissa plagg som jag aldrig skulle drömma om att ens att klä mina barn i.Men mycket var fräscht och fint och hade med mig en full kasse hem till Stockholm.

Gick hem till mamma och lyssnade på min bror oavbrutna babbel och gosade med Elsa,Emil och Fia.
Har aldrig sett en hund göra sig så gullig på det sättet hon gör när hon vill ha någonting.
Åt en kanelbulle som mormor bakat och genast så blev hon min bästa vän på det ena och andra sättet så till slut så fick hon sig en bit och satt och smackade på golvet.
Åt mat  och sen kom kusin Rasmus som skulle sova hos Jocke och Emma.Snackaded lite med han och sen packade vi in oss allihopa i bilen.JAg fick skjuts ner till stationen och de andra till Pettersberg.
Ringde upp Mikkiz och snackade med henne tills min sändning försvann sen somnade jag fram till Sumpan.
Marcus kom och hämtade mig eftersom jag hade mycket att bära och mina ben hade svällt upp eftersom jag börjat samla på mig vätska.Varje steg jag tog spände som fasen,mindre skönt.

Kvällen blev lugn,tittade på golden league och sen gick vi och la oss.

20 frågor..

Kopiera gärna denna som jag kopierat ifrån lunarstorm.



1.Värsta känslan?
Sorg och ensamhet.
2. Bästa känslan?
Känslan av att älska någon,att skratta ihop med nära och kära och känslan av att känna sitt barn inuti.

3. Din första tanke när du vaknar?

Det varierar men oftast vad är klockan?

4. Vilken ringsignal har du på din mobiltelefon?

Den vanliga tråkiga Nokia signalen.

5. Har du någonsin varit kär?

Ja ett få tal gånger.

6. Vad har du på väggarna i ditt sovrum?

En tavla med oförklarligt motiv,och två Nalle Puh tavlor.

7. Vad har du under sängen?

En magträningsmaskin,kattleksaker och en och annan dammråtta.

8. Ser på?

Marcus och några tv-serier som lost,carneval,desperate housewifes,24 och one tree hill.Nyheterna ibland och underhållningarprogram som tex id.Och jag bara älskar att titta på animal planet och friidrott och alpina tävlingar.
Kommer även på mig själv med att sitta och titta på mina katter när dom sover,leker och tvättar sig.

9. Lyssnar på?

Min familj och mina vänner. Och inom musiken är jag fritänkande och ej dömande. Nummer 1 är självfallet Backyard babies fortfarande.

10. Skriv nått smart!
Det blir vad man gör det till.

11. Om du fick träffa vem du ville död eller levande, vem?
Astrid Lindgren skulle jag vilja träffa för jag har så många frågor som jag skulle vilja fråga henne,gammelmormor skulle vara trevligt att få träffa igen och så en person som jag skulle vilja krama en sista gång.
Av de levande så skulle det inte vara fel att få träffa Byb eller författaren till mina favorit böcker.Och sist men inte minst:Jag vill träffa Oprah!!!

12. Vad stod det i ditt senaste mottagna SMS?

Fattar inte varför dom inte kan spela när det verkligen gäller.Faaaaan.Puss.

13. Vad vill du bli när du blir stor?

Så långt har jag inte kommit i planeringen än så att jag redan bestämt det men målare eller jobba med barn som har down syndrome och autism ligger närmast hjärtat nu.Skulle vara trevligt att driva ett mysigt litet cafe när man kommer upp i åldern sen. 

14. Hur skulle dina vänner beskriva dig?

Omtänksam,grubblande och snäll kanske?

15. Vilket är ditt lyckligaste ögonblick?

Det har inte kommit än..Det blir nog när våran skatt anländer.

16. Vad skulle du vilja vara världsmästare i?

Poker,psykologiskt tänkande och akvarell målning.

17. Vilken kroppsdel klarar du dig utan?

Klarar mig inte utan något men skulle gärna byta ut fötter,vader,näsa och hakan.

18. Vilken superhjältekraft vill du ha?

Jag skulle vilja se in i framtiden och kunna undvika att olyckor och katastrofer händer och därmed rädda oskyldiga människor.Och så skulle jag gärna kunna prata med djur.

19. Vad är du beroende av?
att få duscha varje dag annars får jag nästan panik,läppsyl,hudkräm och pengar så klart för annars skulle man ju vara rätt strandad hemma utan mat och el och dylikt.
 20. Vad skulle du ta med dig till en öde ö?
Min familj,ett stort matförråd,sällskapsspel och ett gott skratt.


här går det undan..

Mailade om att få boka tid för slutprovet imorse och fick svar efter en halvtimme att jag kan få komma på fredag och skriva det då.Min första reaktion var panik men sen insåg jag att tja varför inte nu när jag ändå har ångan uppe.Och det skulle ju inte vara helt fel heller utifall jag skulle kugga på det för d¨å blir ju omrpovet ändå av tidigare än vad jag normalt sett skulle ha skrivit första gången.Och att spara tid är något guld värt för mig just nu..Så på fredag kl 9 ska jag till skolbänken och skriva mitt slutprov..Ser nästan fram mot det konstigt nog.
Så i veckan blir det att plugga och repetera och öva på svagheterna inför vad som komma skall.

Var på försäkringskassan idag som sagt och varken jag eller Marcus gick därifrån mer kloka än innan.Snarare mer förvirrade.Där satt vi i 1½ timme i en lokal med 40 pers och lyssnade på en gubbe som pratade nonstopp om f-kassans alla miljoner regler för föräldrapenning,pappadagar osv..Det är rena djungeln det där och alla såg ut som stora frågetecken typ..Men men..Jag har ju redan fyllt i och skickat in min ansökan och för Marcus del så blir det ju inte förrän i vår så är ett tag kvar tills dess.Fast det ska ju fyllas i ansökan om de 10 pappadagar man får inom en 60 dagars period från att barnet är fött så lite papperskrångel blir det för honom redan i år.

MIn kära sambo var så söt och köpte god mat till sin stackars sjuka och gravida "fru" när han kom hem ifrån jobbet,ibland är han så söt så man blir gråtfärdig.

Nu ska jag köra lite övningar på cdrom innan Id börjar =)

Tjing!

beräkning

Min graviditet: BF sön 14 okt 2007
Uträkning utgår från dagens datum: Mån 3 sep 2007
  Din graviditet startade Mån 8 jan 2007
  Din menscykel är ca 28 dagar
  Du blev gravid ungefär Mån 22 jan 2007 (ägglossningen)
  
  Du har gått 238 fulla dagar av 280
  Du är i vecka 35
  Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0)
  Du är i 8:e kalendermånaden
  Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
  Du är i trimester tre
  Du har 42 dagar kvar till förlossning



förälskad & försäkringskassan

Vi var och tittqde på ett radhus igår eftermiddag och jag blev helt förälskad.Det hade allt som jag ville ha och jag kan verkligen föreställa oss bo där.Marcus tyckte precis som mig så vi var helt eniga om att vi skulle kunna bo där.
Nu är det bara kruxet med priset kvar så får se hur det går i veckan med budgivningen.Hoppas nu innerligt att det går vägen annars är det bara att gå vidare och fortsätta leta.

Idag ska vi på infomöte på försäkringskassan.De ska informera om föräldrapenning och sådant.Inte så kul men ack så nödvändigt.

Är lite krasslig idag.HAde feber igår och är lite hängig idag men ska iallafall ta mig i kragen och städa här hemma.Här bor det inga latoxar inte =)

Tjing!